Press The Point

Tuine Massage oud Chinees leer boek

 

Tuina ( spreek uit: Tweena ) Massage

Tuina Massage is een soort orthopedische massage die ingezet kan worden voor veel meer dan slechts de klachten aan het bewegingsapparaat. Dit komt omdat Tuina naast onze gewone anatomie van spieren, pezen, botten etc. ook gebruikt maakt van het Meridiaanstelsel.

 

Dit is meteen de reden waarom er bij een schouderklacht niet alleen de aangedane schouder wordt gemasseerd.

 

Heel kort door de bocht zijn alle klachten een stagnatie volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Middels de Tuina massage wordt er een hoop beweging aan het lichaam gegeven waardoor de stagnatie wordt doorbroken. Mijn ervaring is dat zelfs een hoop emotionele problemen met een goede tuina massage afnemen. Deze ‘hands on’ methode heeft een enorm brede inzetbaarheid.

 

Sommige mensen hebben net als na het sporten 2 dagen spierpijn. Voor diegenen die daar last van hebben het volgende advies: drink iets meer water, zodat de afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten.

 

Over het algemeen geldt dat de Tuina massage bij klachten 1x per week wordt toegepast. Vaak zien we dat er na 3 tot 5 keer een significantie verbetering optreedt. Dit is het moment waarop we de tijd tussen de behandelingen gaan verlengen naar 1 keer in de 2 of 3 weken. Een hoop mensen zie ik uiteindelijk 1x in de 6-8 weken voor een soort van onderhoudsbeurt. Zij hebben geen klachten meer en willen dit zo houden, hier zien we meteen de preventieve werking van Tuina massage.

 

Naast de massage technieken heeft Tuina ook bepaalde manipulaties voor bepaalde gewrichtsklachten. Denk hierbij aan blessures aan pezen zoals de tennis- en golfelleboog, een verstuikte enkel, etc. Vaak zijn dit locaties waar massage een contra-indicatie is omdat er weinig spierweefsel zit. Die locaties masseren zou juist een zwelling veroorzaken of verergeren.

 

Een standaard 'Press The Point' Tuina behandeling bij ‘ The Point’ duurt circa 45 minuten en kost 50 euro.

 

Een uitgebreide 'Press The Point' Tuina behandeling bij ‘ The Point’ duurt circa 60 minuten en kost 60 euro.

 

Een combinatie van een 'Press The Point' Tuina behandeling en 'Pin The Point' acupunctuur behandeling duurt circa 80 minuten en kost 80 euro.

 

NVTCG Zhong

Aangesloten bij NVTCG Zhong vanaf

1 januari 2007.

Lidnummer: 281175007620.

Whatsapp

Je kan ons ook altijd bereiken via Whatsapp op:

06 40396988


AGB-code: 90-(0)13106

FaceBook

Bekijk ook onze facebook pagina


The Point, Westblaak 92 3 hoog unit 1, 3012 KM Rotterdam

email: info@thepoint-acupuncture.nl